Διάβασα μια συνταγή του Ανδρέα Λάγου σε ένα τεύχος του περιοδικού OLIVE και είχε μείνει λίγο αρνάκι όποτε σκέφτηκα να ετοιμάσω μια εύκολη τάρτα σαν περίπου αυτή που διάβασα. Η συνταγή δεν είναι ίδια αλλά την έφτιαξα στα δικά μου μέτρα και έγινε νόστιμη.. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραIngredient: πελτέ ντομάτας
Σουπιά με αρακά και ντοματίνια λεμονάτη
Σκέφτηκα να αλλάξω την κλασική συνταγή που θέλει τη σουπιά παρέα με σπανάκι και αντί αυτού να χρησιμοποιήσω τον αρακά που είχα και στην κατάψυξη και ήθελα να τον καταναλώσω. Τελικά το φαγάκι έγινε υπέροχο δείτε τη διαδικασία προσεχτικά και θα σας αρέσει νομίζω… Περιμένω τις εντυ ...
Διαβάστε περισσότεραΚουνουπίδι ογκρατέν με κιμά και μανούρι
Η σκέψη γι αυτό το φαγητό προέρχεται από μια συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου που διάβασα . Του κιμά τον αγαπά ιδιαίτερα ο γιος μου, βέβαια θα μου πείτε και πιο παιδί δεν τρώει εύκολα τον κιμά, αλλά σκέφτηκα να δοκιμάσω ακόμα ένα ογκρατέν γιατί δεν αγαπά καθόλου τη μπεσαμέλ. Θα δείτε ότι ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαρότο με παλαμίδα και λιαστές ντομάτες
Αγαπώ πολύ τον φρέσκο τόνο και όταν δεν βρίσκω πάντα επιλέγω παλαμίδα που νομίζω μ’ αρέσει και λίγο περισσότερο. Το φαγάκι που θα δείτε είναι νόστιμο και θρεπτικό. Θα ετοιμάσετε την παλαμίδα στη λαδόκολλα με λίγα φρέσκα αρωματικά και μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη για μεζέ σε έ ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πικάντικο κιμά
Αυτή η πίτσα προέκυψε από τα νεύρα μου νομίζω… Ο γιος μου ήθελε πίτσα και ο πατέρας του μουσακά… Σκέφτηκα μια μέση λύση … έτσι δεν είναι μια πίτσα με βασικό υλικό το βασικό υλικό του μουσακά για να ησυχάσω και από τους δύο… Την έκανα λιγάκι πικάντικη και μας άρεσε… Αν θέλετε ετοιμάστε ...
Διαβάστε περισσότεραΠράσα με κιμά και καρύδια
Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...
Διαβάστε περισσότεραΡεβίθια φούρνου με λούζα και γραβιέρα Τήνου
Σε περιόδους που θέλουμε να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος πάντα επιλέγω τα ρεβίθια. Τα αγαπάμε όλοι στο σπίτι . Συν ότι είχα και λούζα από τον Τήνου όποτε σκέφτηκα να την προσθέσω για να εμπλουτίσω τη γεύση του φαγητού. Η λούζα με οδήγησε στα υπόλοιπα ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνια και δαμάσκηνα, του Μανώλη
Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με τ ...
Διαβάστε περισσότεραΤαρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
Τα ταρτάκια με κιμά είναι ένα αλμυρό ορεκτικό που νομίζω έχει αρκετούς θαυμαστές… Όπως και στο σπίτι μας, αλλά πάντα το πρόβλημα είναι η μπεσαμέλ… Σε μας γιατί ο γιος μου δεν την τρώει αλλά και γιατί νομίζω απαιτεί ένα χρόνο που πιστεύω αρκετές νοικοκυρές και μανούλες δεν τον διαθέτουν ...
Διαβάστε περισσότερα