Η αλήθεια είναι ότι αυτό το χούμους προέκυψε γιατί είχα μουλιάσει ρεβίθια για να ετοιμάσω σούπα (αναζητήστε την στο misstasty.gr  θα σας αρέσει!) οπότε κράτησα λίγα στην άκρη για να ετοιμάσω αυτό το περιβόητο χούμους και εγώ… Θα δείτε πως αντί για ταχίνι έβαλα αμυγδαλοβούτυρο οπότε πείτε το σαν μια αμυγδαλένια εκδοχή του…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Xoumous-amugdalobouturo-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια μας

Πρώτα φουσκώνουμε όλο το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και την άλλη μέρα τα βράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στο μούλτι μαζί με τις 4 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν. Τα αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Xoumous-amugdalobouturo-4

 

2

Ετοιμάζουμε το χούμους

Προσθέτουμε μέσα στο μούλτι το  αμυγδαλοβούτυρο, το αλάτι, τρίβουμε το μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο και το χυμό του λάιμ. Αλέθουμε ξανά.

3

Σερβίρουμε

Τοποθετούμε το χούμους σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα που έχουμε καβουρντίσει καλά. Ελάχιστο ελαιόλαδο, αν δεν νηστεύουμε, και κριτσίνια αν θέλουμε. Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 άτομα, αν θέλετε πολλαπλασιάζετε αντίστοιχα για περισσότερα άτομα.

Xoumous-amugdalobouturo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: