Τα ρεβίθια σούπα δεν ήταν πότε το αγαπημένο μου φαγητό. Ωστόσο έγραψα τη συνταγή της μαμάς μου στο μπλοκάκι μου αλλά επειδή θέλω ο γιος μου να τρώει τα ρεβίθια σκέφτηκα μια πιο ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει απολαυστική μια σούπα θρεπτική μεν αλλά όχι με τόσο ενδιαφέρον. Σας λέω ότι γίνονται υπέροχα έτσι τα ρεβίθια και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Rebithia-soupa-lemonata-pikantika-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβίθια

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό μαζί με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε να φύγει το αλάτι.

Rebithia-soupa-lemonata-pikantika-3

2

Ετοιμάζουμε τη σούπα μας

Σε μια χύτρα ρίχνουμε τα ρεβίθια και το νερό. Φροντίζουμε το νερό να είναι 3-4 δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια των ρεβιθιών στη χύτρα μας. Ξεκινάμε το βρασμό. Αφαιρούμε προσεχτικά όλο τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Δηλαδή το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα που έχουμε τρίψει στο χοντρό τρίφτη, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα.

3

Βράζουμε

Κλείνουμε τη χύτρα μας και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε στο 4 την εστία μας (μέτρια φωτιά) και βράζουμε μόλις σηκωθεί η βαλβίδα για 40 λεπτά.

Ανοίγουμε τη χύτρα πολύ προσεχτικά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη το χυμό από τα λεμόνια και τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αν θέλουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ πιέζουμε εδώ και εκεί δύο τρεις φορές για να λιώσουμε ελαφρά κάποια ρεβίθια για να είναι έτσι ακόμα πιο χυλωμένη.

Απολαμβάνουμε τη σούπα μας ζεστή αλλά και χλιαρή είναι το ίδιο νόστιμη!

Rebithia-soupa-lemonata-pikantika-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: