Αγαπώ πολύ τις τάρτες. Πιστεύω ότι μπορείς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε γεύμα, ξεκινώντας από το πρωινό μπορούν να γίνουν ορεκτικό στα κύρια γεύματα αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό.

Η συγκεκριμένη βοηθά να αξιοποιήσεις και το φιλέτο κοτόπουλο ή και γαλοπούλα που έχει μείνει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε… Εγώ το έψησα με σάλτσα πέστο αλλά και χωρίς αυτή βάλτε λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο αν θέλετε.

Χρησιμοποίησα και το ανθότυρο ΧΩΤΟΣ που είχα στο ψυγείο μου …

τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για το κοτόπουλο

Ή θα το έχετε έτοιμο από κάποιο φαγητό σας οπότε απλά θα το κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια σας ή με ένα μαχαίρι… Ή θα το ψήσετε με λίγο λαδάκι και μία κουταλιά σούπας σάλτσα πέστο στο φούρνο για 45 λεπτά και πάλι μετά θα το κάνετε μικρά κομμάτια για να μπορέσετε να το βάλετε στη γέμιση της τάρτας.

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα καλά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ομογενοποιούμε καλά. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

3

Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας

Στην τάρτα μας στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και ότι περισσεύει περιμετρικά το κόβουμε και το κρατάμε να κάνουμε διακοσμητικά φύλλα στην επιφάνεια της τάρτας μας.

4

Ρίχνουμε τη γέμιση

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο της σφολιάτας. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το ρίχνουμε πάνω από όλη τη γέμιση.

Με τη σφολιάτα που περίσσεψε κάνουμε σχεδιάκια φύλλα και με τα ντοματίνια επίσης διακοσμούμε.

τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: