Διαδικασία
1

Πολτοποιούμε τα αχλάδια

Έβαλα 500 γραμμάρια αχλάδια (ποικιλία ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ) σε μια κατσαρόλα αντικολλητική, τα οποία πρώτα τα πέρασα από το multi για να τα πολτοποιήσω. Έβαλα, άλλα 200 γραμμάρια  αχλάδια ψιλοκομμένα, γιατί εμένα μ’ αρέσει στις μαρμελάδες της μαμάς να βρίσκω και κανά κομμάτι φρούτου που και που.

2

Βράζω όλα τα υλικά

Πρόσθεσα στην κατσαρόλα 300 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική και 200γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική.

Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Ξαφρίζω με υπομονή και επιμονή….

Προσθέτω 2 ξερά σύκα πολύ ψιλοκομμένα και 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα.

Βράζω περίπου 15 λεπτά, θα δείτε και εσείς, και στύβω μισό λεμόνι.

Αφαιρώ τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας και γεμίζω αποστειρωμένα βαζάκια με τη μαρμελάδα , μέχρι επάνω, κλείνω καλά  και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Marmelada-axladiwn-me-Ksera-sika-kai-armparoriza-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: