Μοναδική μαρμελάδα που εκτός της διατροφική της αξία έχει και κάτι από καλοκαίρι, ξεγνοιασιά και ελληνικά νησιά.. Δοκιμάστε την ένα καλοκαίρι και ελπίζω να σας αρέσει.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ψιλοκόβω τα μήλα

Έβαλα τα 800 γραμμάρια  μήλα πολύ ψιλοκομμένα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική (μπορείτε αν θέλετε τα μισά περίπου να τα περάσετε από το multi να τα πολτοποιήσετε και τα υπόλοιπα να τα ψιλοκόψετε).

2

Καθάριζούμε τα φραγκόσυκα

Καθάρισα προσεχτικά τα 500 γραμμάρια  φραγκόσυκα φορώντας γάντια και τα πέρασα όλα από το  multi (θα πρέπει να τα ζυγίσετε και να είναι καθαρό βάρος τα φραγκόσυκα που θα βάλετε στο multi). Περνάτε τον πολτό των φραγκόσυκων από ένα σιτάκι, για να κρατήσει τα σποράκια, και ρίχνετε το περιεχόμενο που έχετε στο multi στην κατσαρόλα μαζί με τα μήλα.

Mamrelada-fragkosuka-me-mila-portokalia-kai-arwma-louizas-3

3

Προσθέτουμε τα υλικά στη κατσαρόλα

Εν τω μεταξύ έχετε από πριν βράσει για περίπου 35 – 40 λεπτά 2 πορτοκάλια , βιολογικής καλλιέργειας,  αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείται και αυτά στο multi. Τον πολτό τους τον προσθέτετε και αυτόν στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φρούτα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα  τα 1100 γραμμάρια ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ξαφρίζετε με προσοχή και υπομονή και μετά από περίπου 15 λεπτά , θα το δείτε , δένει η μαρμελάδα και αποσύρετε από τη φωτιά.

4

Προσθέτετε και τα κλωνάρια λουΐζας.  

Προσθέτετε 2 μεγάλα κλωνάρια λουΐζας.   Αφήνετε κανά 10λεπτο και μετά τα αφαιρείτε. Τοποθετείτε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και γεμίζετε μέχρι επάνω, κλείνετε και τα γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Mamrelada-fragkosuka-me-mila-portokalia-kai-arwma-louizas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: