Νιώθω σχεδόν συγκίνηση που μοιράζομαι αυτή τη συνταγή, της αδερφής του μπαμπά μου, της θείας Λούλας. Είναι η πρώτη συνταγή που κατέγραψα ποτέ μου και ίσως να ήμουν μόλις στο γυμνάσιο. Το θυμάμαι σαν να είναι το πρώτο γλυκό που έφαγα στη ζωή μου. Από την πρώτη φορά εγώ και η αδερφή του το λατρέψαμε και όταν πάω πίσω στα παιδικά μου χρόνια και θέλω να θυμηθώ ένα γλυκό πάντα αυτή η σοκολατίνα έρχεται στο μυαλό μου, που από τότε εισέβαλε και στην κουζίνα της μαμάς μου υποχρεωτικά…

Διαδικασία
1

Βράζουμε τα υλικά μας

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κακάο, το βούτυρο, το κονιάκ, το λεμόνι και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα. Στο ήδη κρύο μείγμα ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε μια κούπα γεμάτη από το μείγμα αυτό στην άκρη.

2

Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε κακάο

Στο υπόλοιπο τώρα θα ρίξουμε τα ασπράδια, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε κακάο (αντί αλεύρι) σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά για να μείνει αφράτο (έλεγε η θεία μου θυμάμαι).

Μόλις κρυώσει καλά περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη.

H-sokolatina-tis-theias-Loulas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: