Στη λαϊκή θα ξεκινήσεις να βλέπεις σχεδόν ταυτόχρονα να εμφανίζονται οι πρώτες κολοκύθες και στους απέναντι πάγκους αρχίζεις να βλέπεις και τα μήλα… Τα χρώματά τους μου φάνηκε πως ταιριάζουν… Σκέφτηκα να δω μήπως ταιριάζουν και οι γεύσεις τους μαζί στην κατσαρόλα.. Κάτι τέτοιο έγινε… Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα και φυσικά πανεύκολη! Μια λύση είναι να περάσετε από το μούλτι πρώτα την κολοκύθα (που θα έχετε βέβαια πρώτα κόψει σε κομμάτια για να αλεστεί πιο εύκολα) και το μήλο και να τα βάλετε μετά στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για να βράσουν. Μια άλλη λύση είναι αφού κόψετε σε μικρά κομμάτια κολοκύθες και μήλα τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι τα βράζετε λίγο και μετά με το μπλέντερ χειρός τα πολτοποιείτε. Εγώ να σας πω έκανα το δεύτερο. Τα έβρασα με λίγο νεράκι να μαλακώσουν και να μπορεί το μπλέντερ χειρός να κάνει τη δουλεία του και να έχω μια ομοιόμορφη υφή.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κόβετε τις κολοκύθες και τα μήλα

Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις κολοκύθες και τα μήλα τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι. Τα βράζετε λίγο και μετά με το μπλέντερ χειρός τα πολτοποιείτε. Τα έβρασα με λίγο νεράκι να μαλακώσουν και να μπορεί το μπλέντερ χειρός να κάνει τη δουλεία του και να έχω μια ομοιόμορφη υφή. Στη συνέχεια πρόσθεσα τη ζάχαρη και έβρασα σε μέτρια φωτιά.

2

Βράζουμε όλα τα υλικά

Αφαίρεσα όλο τον αφρό που μαζεύτηκε στην επιφάνεια με προσοχή. Έριξα τα ξυλάκια κανέλας , τη βανίλια, τις φλούδες λεμονιού και την αρμπαρόριζα και έβρασα μέχρι να έχω μια δεμένη μαρμελάδα. Γέμισα τα βαζάκια μέχρι επάνω τα έκλεισα και τα γύρισα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Marmelada-kolokitha-me-mila-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: