Λατρεύω τη μελιτζανόπιτα! Η αγάπη μου αυτή με κάνει συνέχεια να σκέφτομαι μια ακόμα συνταγή για πετυχημένη μελιτζανόπιτα. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να παντρέψω τις μελιτζάνες που αγαπώ με ένα τυρί αγαπημένο του γιου μου, το μανούρι. Έβαλα και φρέσκο βασιλικό και σκέφτηκα να την ετοιμάσω σε ρολό για να τρώγεται πιο εύκολα και από τα παιδιά, αλλά και από τους μεγάλους στη δουλειά. Χρησιμοποίησα ανάμεικτες μελιτζάνες λευκές και τσακώνικες, γιατί τις λευκές αγαπά πολύ ο γιος μου. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε ότι μελιτζάνα αγαπάτε, ακόμα καλύτερα και από τον κήπο σας. Θα περισσέψει ένα φύλλο από το πακέτο, φτιάξτε λίγα τυροπιτάκια τηγανιτά …

Νομίζω θα τη λατρέψετε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Melitzanopita-rolo-manouri-6

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες πρώτα

Πλένουμε, καθαρίζουμε ένα μέρος από την εξωτερική φλούδα από την κάθε μελιτζάνα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ξεκινούμε να σοτάρουμε καλά όλες τις μελιτζάνες. Τις ρίχνουμε σταδιακά στο τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο όταν δούμε ότι στεγνώνει το τηγάνι . Αλατοπιπερώνουμε ταυτόχρονα.

Αφήνουμε στην άκρη τις μελιτζάνες σε ένα μπολ για να κρυώσουν λίγο.

Melitzanopita-rolo-manouri-5

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα της πίτας μας

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το μανούρι που έχουμε κόψει σε κύβους μικρούς για να φαίνεται όταν θα τρώμε την πίτα μας, την τριμμένη γραβιέρα, τις μελιτζάνες που έχουν κρυώσει (για να μην ψήσουμε τα αυγά), την πολέντα (ή φρυγανιά) και τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας με μια κουτάλα.

3

Ετοιμάζουμε την πίτα μας

Θα χρησιμοποιήσουμε τα 5 από τα  που έχει ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο.

Παίρνουμε το κάθε φύλλο και το λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Κατά μήκος της μεγάλης πλευράς βάζουμε περίπου 4 κουταλιές της σούπας γέμιση (σε κάθε φύλλο). Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε το κάθε ρολό στο ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει και απλώσει στη βάση λίγη πολέντα (ή φρυγανιά), το ένα δίπλα στο άλλο. Συνολικά στο συγκεκριμένο ταψί χωράνε 5 ρολά, που θα ετοιμάσουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το κάθε ρολό σε ατομικά κομμάτια (το κάθε ρολό στα 3).

Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του κάθε φύλλου και ρίχνουμε το μαυροκούκι.

Melitzanopita-rolo-manouri-4

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ίσως λιγότερο (ανάλογα με το φούρνο πάντα) μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: