Αν έχετε το περιοδικό θα δείτε ότι η συνταγή έχει χουρμάδες αντί για τα δαμάσκηνα που σας γράφω εγώ. Εμένα οι χουρμάδες δεν μου αρέσουν καθόλου οπότε αντικατέστησα το βάρος τους με δαμάσκηνα. Είναι περισσότερο σαν κέικ και λιγότερο σαν μπάρες. Έχουν ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας της ινδικής καρύδας. Είναι μια εύκολη συνταγή που βολεύει να την ετοιμάσεις για το γραφείο ή το σχολείο.

Η  συνταγή που δοκίμασα είναι της  Πόπης Χρυσανθίδου και τη βρήκα στο Περιοδικό  Ζάχαρη & Αλεύρι, Τεύχος 30.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

2

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, τα 2/3 της κούπας από την ινδική καρύδα και τα δαμάσκηνα (ή τους χουρμάδες) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3

Αδειάζουμε και Ψήνουμε το μείγμα

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ. , ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπίζουμε την υπόλοιπη καρύδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε σε ορθογώνιες μπάρες.

Mpares-me-taxini-kai-damaskina-apoxiramena-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: