Επιτέλους έφτασε ο καιρός για να φτιάξω το πρώτο παγωτό…
Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτός ο χειμώνας ήταν ατελείωτος… Το χειμώνα δεν τον αγαπώ καθόλου, παρόλο που κάποιες φορές ο καύσωνας της Λάρισας με κουράζει, το καλοκαίρι δεν το αλλάζω με τίποτα…
Έτσι και ο γιος μου , περίμενε το πρώτο παγωτό του καλοκαιριού…
Είχα στο ντουλάπι μου ένα βάζο, με ένα εξαιρετικό προϊόν και σκέφτηκα να ετοιμάσω με αυτό το παγωτό μας. Είναι ένα βαζάκι με βούτυρο φουντουκιού, φουντουκοβούτυρο αν θέλουμε να το πούμε με μία λέξη, όπως ακριβώς γράφει έξω από το βαζάκι του. Φουντούκι, σκέφτηκα, και το μυαλό μου πήγε αμέσως στο άλειμμα της πραλίνας. Θα χρησιμοποιήσω και την σοκολάτα πραλίνα που έχω επίσης στο ντουλάπι μου λίγο πιο πίσω, απορώ πως ξέμεινε και δεν την φάγαμε…
Επέλεξα την εύκολη λύση για το παγωτό μου και φυσικά γρήγορη αλλά αυτό δεν το κάνει όσο θρεπτικό και υγιεινό θα ήθελα. Θα χρησιμοποιήσω, σκέφτηκα, ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής και ένα σακουλάκι για έτοιμη σαντιγί (garni) με την προσθήκη πάντα φρέσκου γάλακτος. Ξέρω ότι αυτές τις λύσεις πρέπει να τις αποφεύγουμε όπως ο διάολος το θυμίαμα, αλλά μερικές φορές δυστυχώς είναι η λύση ανάγκης…
Θα το φτιάξετε πολύ γρήγορα, θέλει βέβαια 3 με 4 ωρίτσες να παγώσει στην κατάψυξη αλλά σας υπόσχομαι ότι είναι μοναδικό!

Διαδικασία
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά μας

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τις δύο σκόνες από τα σακουλάκια μαζί με το αντίστοιχο γάλα που είναι και για τα δύο μαζί 2 ¾  κούπας . Αφού χτυπηθούν καλά και ανακατέψουμε και εμείς τον πάτο του μίξερ με μία κουτάλα, γιατί συνήθως η σκόνη μένει κάτω, προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και ενώ το μίξερ χτυπάει και το ζαχαρούχο, που τα είχαμε και τα δύο πριν στο ψυγείο.

Pagoto-fountouki-eukolo-4

2

Ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα πραλίνα

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, μετά από 2 με 3 λεπτά περίπου,  ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα πραλίνα (τη λιώσαμε στα μικροκύματα για ευκολία) και μόλις ενσωματωθεί και αυτή και το φουντουκοβούτυρο.

3

Βάζουμε όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε στο ανοξείδωτο μπολ

Τέλος ρίχνουμε τα 50 γραμμάρια από τα φουντούκια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Τελειώνοντας βάζουμε όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε στο ανοξείδωτο μπολ για παγωτό και από πάνω προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο τριμμένο φουντούκι μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Το παγώνουμε στην κατάψυξη και το απολαμβάνουμε τα ζεστά απογεύματα.

Pagoto-fountouki-eukolo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: