Όλοι νομίζω πως ξέρουμε τη διατροφική αξία που έχουν οι πιπεριές Φλωρίνης. Είναι ένας διατροφικός θησαυρός πραγματικά!

Ετοίμασα μια γέμιση με λουκάνικο Τήνου ωριμασμένο που είχα φέρει μαζί μου από το νησί. Αν δεν έχετε εσείς επιλέξτε ένα σαλάμι αέρος που σας αρέσει , κάνει την ίδια δουλειά.

Απολαυστικός μεζές και υπέροχο ορεκτικό νομίζω!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Piperies-flwrinhs-feta-loukaniko-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε πάνω το καπάκι κοντά στο κοτσάνι τους και βγάζουμε με προσοχή όλα τα σπόρια τους. Αφήνουμε στην άκρη για να τις γεμίσουμε.

Piperies-flwrinhs-feta-loukaniko-5

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα που έχουμε τρίψει με τα χέρια μας, το λουκάνικο ψιλοκομμένο καλά, το αυγό (αφού πρώτα το χτυπήσουμε), τη γραβιέρα, την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά , αλάτι και πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.

3

Γεμίζουμε και ψήνουμε

Μοιράζουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε στις 6 πιπεριές μας, γεμίζοντας το εσωτερικό τους.

Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές ώστε να χωράνε .

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους και αλατοπιπερώνουμε, τις πιπεριές.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Piperies-flwrinhs-feta-loukaniko-6

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: