Όταν πρωτοβγαίνουν τα κεράσια κάθε χρόνο σκέφτομαι ένα σωρό συνταγές. Άλλα γλυκά αλλά φαγητά. Ήθελα να κάνω μια τάρτα και είχα και γάλα αμυγδάλου. Σκέφτηκα να αξιοποιήσω και λίγα κεράσια που έμειναν…

Δοκιμάστε την, είναι εύκολη γιατί χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη κουρού…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη κουρού και την αφήνουμε μέσα στο ψυγείο να διατηρείται δροσερή.

Tarta-me-kerasia-sokolatenio-gala-amugdalou-1

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τους κρόκους. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα αμυγδάλου.

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το γάλα αμυγδάλου στο μείγμαμε τη ζάχαρη  και τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία κρέμα.

3

Ετοιμάζουμε το ταψί

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε με υπομονή όλα τα κεράσια ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Tarta-me-kerasia-sokolatenio-gala-amugdalou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: