Νομίζω ήταν το περασμένο Πάσχα όταν αποφασίσαμε να πάμε Θεσσαλονίκη και περπατούσαμε στη Μητροπόλεως. Θυμάμαι κατέβηκα κάποια σκαλιά να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο που , όπως κάθε φορά που μπαίνω σε βιβλιοπωλείο, έλπιζα να βρω θησαυρούς.. Έψαξα αρκετή ώρα τα ράφια του ανέβηκα και κατέβηκα ξανά σκάλες και μεταξύ άλλων το μάτι μου έπεσε σε ένα σκληρόδετο πορτοκαλί βιβλίο μαγειρικής. Διάβασα τον τίτλο και θυμήθηκα ότι το έψαχνα πολύ καιρό τώρα…
Το βιβλίο της Στέλλας Κατσαρού έχει αρκετά χρόνια που εκδόθηκε. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1996 με τίτλο «Η κουζίνα της Στέλλας Κατσαρού». Όταν εκδόθηκε ήμουν αρκετά μικρή για να το αγοράσω και αργότερα όσο μεγάλωνα και απολαμβάναμε τα κρασιά της οικογένειας Κατσαρού από τη Ραψάνη, πάντοτε θυμόμουν το βιβλίο που δεν αγόρασα…

H-kouzina-tis-stellas-katsarou-2
Το βιβλίο είναι γραμμένο απλά. Σαν να έχει μπροστά σου ένα συμμαζεμένο με τάξη βιβλίο μαγειρικής της μαμάς σου. Όλες οι συνταγές του είναι απλές και καθημερινές. Όλα είναι γραμμένα με τρόπο απλό που σε καθοδηγεί σε μια επιτυχημένη εκτέλεση της συνταγής.
Οι συνταγές έχουν ταξινομηθεί σε κατηγορίες για εύκολη ανάγνωση και αναζήτηση. Υπάρχουν συνταγές για ορεκτικά, λαχανικά, σαλάτες, ζυμαρικά, ψαρικά, πουλερικά, κρέας, πίτες, κρέπες, γλυκίσματα και τέλος έχει κάποιες βασικές συνταγές. Εγώ βρήκα κάποιες σπάνιες συνταγές που ομολογώ πρώτη φορά συνάντησα και κάποιες κλασικές που δεν είχα καταφέρει να εντοπίσω μια σωστά διατυπωμένη εκδοχή τους. Ένα βιβλίο που νομίζω αν το αποκτήσετε θα το χαρείτε ιδιαίτερα.

«Η κουζίνα της Στέλλας Κατσαρού»
Εκδόσεις Ποταμός

Μαρία Πατσιά