Κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο της Σχολής Καραβάνα στη Λάρισα ετοιμάζεται ένα project το οποίο οι υπεύθυνες δασκάλες το δουλεύουν μαζί με τα παιδιά. Έτσι φέτος το νηπιαγωγείο της Σχολής Καραβάνα , αποφάσισε να δουλέψει ένα project με τα παιδιά για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Η υπεύθυνη δασκάλα του νηπιαγωγείου κα Μαρία Μετζαρίδου μαζί με την κα Σωτηρία Τσιόκου, νηπιαγωγό του σχολείο, ξεκίνησαν να το δουλεύουν μαζί με τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη, κατά σειρά, εκδήλωση στην οποία συμμετέχοντες ήμασταν όλοι! Παιδιά, γονείς, δασκάλες και φυσικά ο καλεσμένος του σχολείου chef Κωνσταντίνος Τσιάτσιος και εγώ.
Τα παιδιά όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τις δασκάλες τους είχαν ετοιμάσει τις εργασίες που παρουσιάσανε στην εκδήλωση. Κεραμικά με την τεχνική του decoupage….

Χειροτεχνίες με θέμα την «ελιά» … και ελαιόλαδο αρωματικό με τα βότανα από τον κήπο του σχολείου!

Η νηπιαγωγός κα Μετζαρίδου, εγώ και φυσικά ο chef Κωνσταντίνος Τσιάτσιος ήμασταν από νωρίς στο σχολείο για να ετοιμάσουμε το μπουφέ, που σκεφτήκαμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας.

Όλοι μαζί πιάσαμε μαχαίρια και ετοιμάσαμε τις νοστιμιές μας…

Το μενού περιλάμβανε παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα…

Μπρουσκέτες με πάστα ελιάς και ρίγανη βουνού…

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο (τη συνταγή θα τη βρείτε στο Tastyday) …

Μέχρι και γλυκό του κουταλιού Ελιά!
Ο μπουφές μας ετοιμάστηκε και περίμενε μαζί με το ζεστό καφεδάκι γονείς και παιδιά!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις χαρούμενες φωνούλες των παιδιών μας που μας τραγούδησαν με τη συνοδεία της υπεύθυνης δασκάλας της μουσικής κα Γκοτζαμάνη Ελευθερία.
Στη συνέχεια προλόγισε η κα Μετζαρίδου και αμέσως μετά πήραμε το λόγο εγώ και ο καλεσμένος μας chef Κωνσταντίνος Τσιάτσιος. Η δική μου αναφορά στο θέμα αφορούσε περισσότερο στη διατροφική αξία του ελαιόλαδου και την ενημέρωση των γονέων σχετικά με την αγορά ενός καλού ελαιόλαδου από τα ράφια των καταστημάτων. Επικεντρώθηκα στη σωστή ανάγνωση της ετικέτας ενός προϊόντος για τη δημιουργία μιας σωστής και ολοκληρωμένης γνώσης πριν την αγορά, την ενημέρωση, δηλαδή, που θα πρέπει να έχουμε όλοι σαν σωστοί καταναλωτές..

Ο chef Κωνσταντίνος Τσιάτσιος με τη σειρά αναφέρθηκε στη σωστή χρήση του ελαιόλαδου στην κουζίνα μας. Τους τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους χρησιμοποιώντας το θα έχουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμά χωρίς ταυτόχρονα να χάνουμε τις πολύτιμες ιδιότητές του που είναι χρήσιμες για την υγεία μας.

Τα παιδιά, φυσικά, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την παρουσία του διάσημου chef και θέλησαν να κάνουν κάποιες ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο για να τον γνωρίσουν λίγο καλύτερα… Ο Κωνσταντίνος έδειξε και εκείνος μεγάλη χαρά με τα παιδιά και κάλυψε με αρκετή δόση χιούμορ όλες τις ανησυχίες τους…

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το πιο ενδιαφέρον κομμάτι … αυτό της μαγειρικής…
Παιδιά, γονείς και εμείς βάλαμε τα γάντια μας και ετοιμάσαμε νόστιμα ελιόψωμα και γευστικά μπισκότα με πάστα ελιάς ….

Τα παιδιά απόλαυσαν το μαγείρεμα με τον Κωνσταντίνο…

Η βραδιά μας έκλεισε με τα ζεστά ελιόψωμα που βγήκαν από το φούρνο, τα μυρωδάτα μπισκότα… αλλά και με παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά και με την υπόσχεση ο Chef μας, Κωνσταντίνος Τσιάτσιος να ξαναβρεθεί σύντομα, πάλι κοντά μας… Τον περιμένουμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία !
Μαρία Πατσιά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.