Μαρέγκες από τη Νικολέττα
Από το σπίτι της Νικολέττας περάσαμε το απόγευμα για παγωτό και καφεδάκι, αλλά τελικά μας περίμεναν και υπέροχες μαρέγκες με άρωμα λεμονιού. Η Νικολέττα μοιράστηκε με την Miss tasty τη νέα βελτιωμένη συνταγή που ακολουθεί, η οποία διαφέρει λίγο από αυτή που έχει στο βιβλίο της.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη |
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη κρυσταλλική για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 10 λεπτά ίσως και περισσότερο) μέχρι η μαρέγκα να στέκεται. |
|
2 |
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη |
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μόνο 1 λεπτό. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής. |
|
3 |
Ψήνουμε τις ροζέτες |
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Κάνουμε ροζέτες και ψήνουμε από 1 έως 1 ½ ώρα ανάλογα με το μέγεθος της μαρέγκας και ανάλογα το πόσο ψημένες τις θέλουμε. |