Εγώ χρησιμοποίησα ζυμαρικά βίδες. Έβρασα σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει 1 πακέτο βίδες και έριξα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στο νερό. Τα έβρασα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που έγραφε η συσκευασία τους. Πριν τα στραγγίσω κράτησα 1 κούπα από το νερό που τα έβρασα στην άκρη. Μέσα στην απλότητά του είναι νόστιμο και θρεπτικό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Βράζουμε τις βίδες

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει 1 πακέτο βίδες και ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στο νερό. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που έγραφε η συσκευασία τους. Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό που τα βράσαμε.

 

 

2

Σοτάρουμε τα λουκάνικα

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λουκάνικα χωριάτικα, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, πρώτα σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση αυτά. Τα σοτάρουμε και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 5 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βάζο με λάδι ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε την κούπα από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα μακαρόνια μας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ανθότυρο περίπου 250 γραμμάρια το οποίο έχουμε τρίψει με τα χέρια μας.
Τέλος προσθέτουμε και το μπρόκολο που έχουμε ήδη βράσει φυσικά, περίπου 1 ½ κούπα, με το μάτι υπολογίστε, χωρίς τα κοτσάνια του. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μας και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Zimarika-me-mprokola-loukanika-kai-manitaria-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: