Λουκάνικο Τήνου με σταφύλια και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Pin it

Επισκέφτηκα για ακόμα μία φορά στα μέσα του Οκτώβρη την Τήνο. Συνήθως όταν είσαι μόνος οι επιλογές για φαγητό είναι λίγες και κατά κανόνα με σύντομο χρόνο παρασκευής. Αγόρασα ένα λουκάνικο τηνιακό από το νησί,  με το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, που εγώ λατρεύω, είχα στο ψυγείο ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα

Tarta-me-traxana-graviera-kai-xorta-1
Pin it

Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με μυρώνια και τσουκνίδες

Tarta-me-mironia-kai-tsouknides-1
Pin it

Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα κ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με λουκάνικα

Kolokithopita-xoris-fillo-me-loukanika-1
Pin it

Πόσες συνταγές για κολοκυθόπιτα έχω διαβάσει ούτε και εγώ ξέρω… Η συνταγή της κας. Νικολέττας Φώσκολου είναι, νομίζω, η μοναδική που έχω βρει με λουκάνικο! Δοκιμάστε την ! Τη συνταγή θα τη βρούμε στο βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις». Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα με κοπανιστή και δυόσμο

Kolokithopita-me-kopanisti-kai-diosmo-1
Pin it

Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο,  έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 ...

Διαβάστε περισσότερα

Τραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια

Τραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Pin it

Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκα ...

Διαβάστε περισσότερα

Τραχανάς με φέτα, βρώμη και κανέλα!

Traxanas-me-feta-bromi-kai-kanela-1
Pin it

Ένα δυναμωτικό πρωινό! Ότι πρέπει για ένα κρύο πρωινό του χειμώνα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 137. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα

Τηνιακά μπουρεκάκια τυριού

Tiniaka-mpourekakia-tiriou-1
Pin it

Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...

Διαβάστε περισσότερα

Πατατοσαλάτα με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

Patatosalata-me-manitaria-kai-freska-mirodika-1
Pin it

Από αυτά που ξέρω, από εδώ και από εκεί και ότι έχω διαβάσει, νομίζω ότι οι πατάτες έχουν μεγάλη διατροφική αξία στη φλούδα τους. Αν προσθέσεις ότι μερικές φορές βαριέμαι και να τις καθαρίζω, σκέφτηκα μια γρήγορη συνταγή για το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν έρθει ο γιος μου από το σχο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ντοματόριζο σπυρωτό από τον Αλέξανδρο

Ntomatorizo-spiroto-apo-ton-Alexandro-1
Pin it

Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: