Τραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσω. Το τραχανότο από την άλλη είναι της μοδός οπότε έφτιαξα μια συνταγή… Τα μανιτάρια πάντα θα μπούνε ότι και να φτιάξω … μια φυτική πρωτεΐνη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Σοτάρισμα |
Σε μια απλωτή και αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς για να μην το κάψουμε, αλλά να το σοτάρουμε. Μόλις σοταριστεί και το κρεμμύδι ρίχνουμε το πλυμένο σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε, και προσθέτουμε 1 μικρή κούπα νερό για να βράσουν. Μαζί με το ξύσμα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε και τον τραχανά ( μια μικρή κούπα ), ανακατεύουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα , χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 περίπου, και σκεπάζουμε για να βράσει. Ελέγχουμε το φαγητό μας είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. |
|
2 |
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού |
Σε 5 – 8 λεπτά ο τραχανάς θα έχει βράσει (ελέγχουμε!) οπότε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μετά και το βουτυράκι. Αφήνουμε 2 λεπτά να ησυχάσει το φαγάκι μας και απολαμβάνουμε ! Στο πιάτο μας θα ρίξουμε οπωσδήποτε λίγο φρέσκο καλής ποιότητας ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι… |