Μετά από τόσες και τόσες μαρμελάδες είπα να το «ρίξω» στα τσάτνεϊ! (άσε που μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη…) Τελικά, χωρίς να δω κάποια συνταγή, και ξεκινώντας όπως πάντα με το πώς συνδυάζονται τα χρώματα! (έτσι συνήθως βγάζω συνδυασμούς γεύσεων) βγήκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Το δοκίμασε και Mastechef και μου είπε τη γνώμη του , μόνο αυτό σας λέω!!!

Διαδικασία
1

Βάζουμε στη φωτιά τις πιπεριές

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις πιπεριές, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι.Αν δημιουργηθεί αφρός τον αφαιρούμε και αφού βράσει λίγο με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τις πιπεριές διατηρώντας κάποια κομμάτια.

2

Αφήνουμε να βράσει

Αφήνουμε να βράσει και λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις σταφίδες που από πριν έχουμε μουλιάσει στο νερό, το πετιμέζι, την κρέμα μπαλσαμικού και το λεμόνι.

Ελέγχουμε αν έχει δέσει περίπου 30 λεπτά, αλλά θα το δείτε κιόλας, και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Κάντε τη διπλάσια ποσότητα που σας δίνω γιατί θα σας ενθουσιάσει! Απολαύστε την σε πλατό με τυριά ή δίπλα σε ένα ψητό κρέας, μάλλον λιπαρό.

Tsatnei-me-piperies-Florinis-petimezi-kai-stafides-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: