Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» .
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Τσιγαρίζουμε καταρχάς το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου γίνει διαφανές. Προσθέτουμε και το σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη το μισό δυόσμο και τις ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μετά προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας.

 

2

Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας

Σ΄αυτό το στάδιο προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας ή τις λιαστές ή και τα δύο. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μελώσει το ρύζι, ανάλογα με την ποιότητά του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο βραστό νερό.

3

Προσθέτουμε τον μαϊντανό

Τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και δυόσμο, κανά δυο κυβάκια βούτυρο και αφήνουμε σκεπασμένο να απορροφήσει τα υγρά του.

Ntomatorizo-spiroto-apo-ton-Alexandro-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: