Στο υπέροχο αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμου για την καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους όπου θα βρείτε τις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου, βρήκα μια συνταγή για χταπόδι με πατάτες. Προσάρμοσα λίγο τη συνταγή ( αυτό είναι εύκολο να το κάνεις στα φαγητά αλλά δύσκολο στα γλυκά…) στα δ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Πελτές ντομάτας
Πατάτες γιαχνί με ζοχούς πικάντικες
Αγαπώ πολύ τις πατάτες γιαχνί, αλλά δυστυχώς όχι και οι υπόλοιποι στην οικογένεια. Πάντα ψάχνω να βρω εκδοχές αυτού του φαγητού που θα τους πείσω να το δοκιμάσουν και τελικά να τους αρέσει. Αυτή τη φορά είχα ζοχούς που είχε περάσει ο καιρός τους και ήθελα να τους μαγειρέψω, αλλά σκέφτη ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότεραΝτοματόριζο σπυρωτό από τον Αλέξανδρο
Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΚουσκουσάκι μεθυσμένο σε merlot με θράψαλα
Τα θαλασσινά τα αγαπάμε στο σπίτι και εμένα με βολεύουν γιατί είναι μια πολύ γρήγορη και νόστιμη λύση για φαγητό. Ο γιος μου τα αγαπά οπότε αποτελούν μια συχνή επιλογή για φαγητό. Το πρωί της Δευτέρας, βιαστική από ένα σωρό δουλειές που είχαν μαζευτεί, διάλεξα δύο μεγάλα θράψαλα, στο ψ ...
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια μαύρα με μοσχιούς, γαρίδες και βερίκοκα στο φούρνο
Δεν ξέρω πως και για πιο λόγο αγόρασα αυτή τη συσκευασία με μαύρα φασόλια που είδα στο σούπερ μάρκετ?! Μάλλον το χρώμα τους , μάλλον η περιγραφεί ότι έχουν γεύση κάστανου?! Δεν ξέρω… Αυτό που ξέρω είναι ότι είχα βαρεθεί να τα συμμαζεύω στο ντουλάπι με τα όσπρια και έπρεπε να μου αδειάσ ...
Διαβάστε περισσότεραΚανελόνια με γέμιση κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτ ...
Διαβάστε περισσότερα