Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το χταποδάκι

Παίρνουμε ένα χταποδάκι, όχι πολύ μεγάλο μάλλον μικρό θα έλεγα,  το πλένουμε αφαιρούμε τη σακούλα , εγώ κρατάω μόνο τα πλοκάμια συνήθως, το ψιλοκόβουμε για να βράσει πιο καλά και το βάζουμε σε μια απλωτή κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά που θα βγάλει για λίγη ώρα μέχρι να σωθούν..

Kritharaki-me-xtapodi-kai-roze-krasi-3

2

Προσθέτουμε το κρασί

Μόλις τελειώσουν τα υγρά που θα βγάλει προσθέτουμε περίπου 250ml κρασί ροζέ και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται τελείως το κρασί προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας περίπου ελαιόλαδο και αφήνουμε να σωταριστεί πολύ λίγο το χταπόδι. Αμέσως, σχεδόν, προσθέτουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε και αυτό. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας βιολογικό, τον σωτάρουμε, συνεχίζουμε προσθέτοντας 1 κούπας ντοματάκια κονκασέ, επίσης, βιολογικά και 1 ντομάτα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε να σωταριστουν 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι , 2 μπαχάρια, 1 καρφάκι γαρύφαλλο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα κύβο μυρωδικών βιολογικό. Ρίχνουμε ξύσμα από μισό ακέρωτο λεμόνι και 1 ποτήρι του νερού και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσει για 30 λεπτά τουλάχιστον.

3

Προσθέτουμε λίγο λεμονοθύμαρο

Αφού περάσει η μισή ώρα, περίπου, προσθέτουμε αλλά 3 νεροπότηρα νερό, βραστό, και μόλις πάρει, σχεδόν αμέσως, βράσει ξανά το φαγητό μας, προσθέτουμε 1 ποτήρι, το ίδιο όχι άλλο, κριθαράκι μέτριο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , στο 3 με μέγιστο το 9, και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι μας. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε νεράκι αρκετό μέσα γιατί θα το «τραβήξει» το κριθαράκι. Σβήνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε λίγο λεμονοθύμαρο στο φαγάκι μας.

Kritharaki-me-xtapodi-kai-roze-krasi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: