Στο υπέροχο αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμου για την καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους όπου θα βρείτε τις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου, βρήκα μια συνταγή για χταπόδι με πατάτες. Προσάρμοσα λίγο τη συνταγή ( αυτό είναι εύκολο να το κάνεις στα φαγητά αλλά δύσκολο στα γλυκά…) στα δικά μας γούστα και πρόσθεσα μπόλικες λιαστές ντομάτες που αγαπώ. Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Xtapodi-krasato-patates-liastes-mtomates-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα το χταπόδι

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Το βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά μέχρι να βράσει καλά σε μέτρια φωτιά. Θα βράσει για περίπου 45 λεπτά , ίσως λίγο παραπάνω.

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση όσες είναι μεγάλες.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το χταπόδι μαζί με τους ζωμούς που έχει η κατσαρόλα που έβρασε.

Προσθέτουμε και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν χρειαστεί λίγο  νερό.

Xtapodi-krasato-patates-liastes-mtomates-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: