Επισκέφτηκα για ακόμα μία φορά στα μέσα του Οκτώβρη την Τήνο. Συνήθως όταν είσαι μόνος οι επιλογές για φαγητό είναι λίγες και κατά κανόνα με σύντομο χρόνο παρασκευής.

Αγόρασα ένα λουκάνικο τηνιακό από το νησί,  με το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, που εγώ λατρεύω, είχα στο ψυγείο μου και μπόλικα σταφύλια.

Σκέφτηκα ένα γρήγορο πιάτο με αφορμή ένα πιάτο που είχαμε δοκιμάσει το καλοκαίρι σε ένα νέο χώρο που είχαμε επισκεφτεί σε ένα χωριό της Τήνου.

Έγινε νόστιμο, νομίζω, και είναι ότι πρέπει για ορεκτικό, αλλά και ένα βράδυ με φίλους που θα απολαύσουμε και ένα κρασί μαζί…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κόβουμε σε μπουκιές

Κόβουμε σε μπουκιές το λουκάνικο από την Τήνο.

2

Σοτάρουμε

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το λουκάνικο να ροδίσει αρκετά. Περίπου 5-10 λεπτά.

3

Ρίχνουμε το σταφύλι

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ρόγες σταφυλιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφού σοταριστούν περίπου 5 λεπτά σβήνουμε με το ροζέ κρασί.  Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε δυνατή φωτιά. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

4

Βράζουμε

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει 5-10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Λουκάνικο Τήνου με σταφύλια και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

5

Τελειώνουμε με δυόσμο

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και ρίχνουμε αμέσως μόλις αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: