Μια υπέροχη, και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη, πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών, αλλά νομίζω θα το αγαπήσετε και για άλλα οικογενειακά τραπεζώματα.

Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με την Miss tasty

Gourounopoulo-pshto-me-patates-tou-Manwlh-4

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με το γουρουνόπουλο

Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λιωμένο βούτυρο

 

2

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά

Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και το τοποθετούμε στο ταψί με ελάχιστο νερό (περίπου 2 ποτήρια)

Gourounopoulo-pshto-me-patates-tou-Manwlh-3

3

Ψήνουμε

Το σιγοψήνουμε για 2,5 ώρες στο φούρνο σε λειτουργία ‘’γκριλ’’ στους 160 βαθμούς κελσίου, ενώ ήδη το έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Μόλις περάσουν οι 2,5 ώρες το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου

 

4

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε με πατάτες κυδωνάτες που έχουμε ψήσει στο φούρνο με αλατάκι, πιπεράκι, ελάχιστο νεράκι και ελαιόλαδο.

Gourounopoulo-pshto-me-patates-tou-Manwlh-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: