Όταν διάβασα το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με ένα ψάρι» που μου το έστειλε η συγγραφέας του, φίλη μου, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου θυμήθηκα, διαβάζοντας μια συνταγή σε αυτό, ότι ήθελα από καιρό να φτιάξω μια συνταγή για ένα εύκολο σουφλέ που είναι ότι πρέπει για πρωινό Κυριακής με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι για τοστ. Έκανα τη δική μου εκδοχή βέβαια με τα υλικά που είχα ετοιμάσει στο σπίτι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Eukolo-soufle-ulika-tost-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα αυγά

Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να αφρατέψουν τα αυγά μας (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και το μίξερ χειρός) Προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και την μία κουταλιά από την πολέντα και το πιπέρι . Αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το ψωμί

Παίρνουμε τα ψωμάκια (εγώ χρησιμοποίησα καλαμπόκι ψωμάκι που είναι αφράτο και νόστιμο) και τα κόβουμε στη μέση. Ετοιμάζουμε και τα αλλαντικά και τα τυριά μας.

Eukolo-soufle-ulika-tost-4

3

Ετοιμάζουμε το ταψάκι μας

Βουτυρώνουμε τη βάση από ένα ταψάκι που θα πρέπει να χωράει «σφηνωτά» τις βάσεις από τα ψωμάκια της μαργαρίτας μας. Ρίχνουμε σε όλη τη βάση μας την άλλη κουταλιά με την πολέντα ώστε να μην κολλήσει το σουφλέ μας.

Τοποθετούμε στο ταψί τις βάσεις από τα ψωμάκια ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κενά μεταξύ τους στο ταψί μας. Απλώνουμε όλες τις φέτες του αλλαντικού μας. Στη συνέχεια απλώνουμε όλες τις φέτες από το καπνιστό τυρί μας. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος από τα ψωμάκια μας.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες από την γκούντα ή το κασέρι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά που ετοιμάσαμε και κουνάμε το ταψί μας να μετακινηθεί το υλικό σε όλο το ταψί.

4

Ψυγείο

Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά τουλάχιστον να απορροφήσει το ψωμάκι μας τα αυγά με το γάλα. Το βγάζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω ώστε να πιέσουμε τα ψωμάκια να απορροφήσουν πιο εύκολα το υλικό με τα αυγά.

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το σουφλέ μας . Τρώγεται καυτό !

Eukolo-soufle-ulika-tost-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: