Διαδικασία
1

Ψιλοκόβουμε τα σύκα

Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε 280 γραμμάρια ξερά σύκα, 70 γραμμάρια χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι) και  300 γραμμάρια δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)  .

Προσθέτουμε βραστό νερό ώστε να τα σκεπάζει καλά και ρίχνουμε μέσα 5 φακελάκια  τσαγιού με γεύση Βανίλια – Καραμέλα. Αφήνουμε να μαλακώσουν περίπου μισή ωρίτσα.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ψιλοκόβουμε 600 γραμμάρια φρέσκα σύκα.

Gliko-me-xera-frouta-kai-freska-sika-3

2

Προσθέτουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα

Προσθέτουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα, αφού πρώτα τα στραγγίσουμε και κρατήσουμε 350 ml από το τσάι που μουλιάσανε και το οποίο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αυτό μαζί με τα άλλα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, εγώ έβαλα 300 γραμμάρια κοινή κρυσταλλική.

Κόβουμε ένα κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 εκατοστά  και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με 2 ξυλάκια κανέλα.

3

Προσθέτουμε το ξύσμα και σπόρους ροζ πιπεριού

Προσθέτουμε το ξύσμα από 1 lime και τελειώνοντας η μαρμελάδα προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους ροζ πιπεριού. Θέλει λίγη ώρα βράσιμο και καλό είναι να μην απομακρυνθείτε από την κατσαρόλα….

Gliko-me-xera-frouta-kai-freska-sika-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: