Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θέλετε βάζετε κανονικά όπως λέει η συνταγή. Αύξησα, όμως, λίγο το μπέικον. Αν έχετε και μαυροκούκι χρησιμοποιήστε το γιατί του δίνει μια περισσότερη ένταση και συνδυάζεται, νομίζω, ιδανικά με την πληθωρικότητα των τυριών. Είναι ότι πρέπει για πάρτι ή για δεκατιανό στη δουλεία ή στο σχολείο.
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΤΖΕΡΑ, και τη βρήκα στο Περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι στο τεύχος 9.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γιαούρτι και τα αυγά.
Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα ( ή με το σύρμα) μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2

Φτιάγνοντας το μείγμα

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε και τη φέτα τρίβοντάς της πάνω από το μείγμα.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια μεγέθους της αρεσκείας μας.
Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα τα λουκάνικα καθώς και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.

3

Αδειάζουμε το μείγμα

Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ που έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει (εκτός αν είναι χάρτινες μιας χρήσης).
Δεν θα πρέπει να τις γεμίσουμε μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσουν λίγο τα κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keik-almiro-me-diafora-tiria-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: