Κέικ αλμυρό με διάφορα τυριά
Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θέλετε βάζετε κανονικά όπως λέει η συνταγή. Αύξησα, όμως, λίγο το μπέικον. Αν έχετε και μαυροκούκι χρησιμοποιήστε το γιατί του δίνει μια περισσότερη ένταση και συνδυάζεται, νομίζω, ιδανικά με την πληθωρικότητα των τυριών. Είναι ότι πρέπει για πάρτι ή για δεκατιανό στη δουλεία ή στο σχολείο.
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΤΖΕΡΑ, και τη βρήκα στο Περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι στο τεύχος 9.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Προθερμαίνουμε το φούρνο |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γιαούρτι και τα αυγά. |
|
2 |
Φτιάγνοντας το μείγμα |
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι. |
|
3 |
Αδειάζουμε το μείγμα |
Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ που έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει (εκτός αν είναι χάρτινες μιας χρήσης). |