Μια απλή, πολύ νόστιμη και θρεπτική κρεμούλα για τα μικρά παιδιά, αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα… Εγώ έβαλα 2 φλιτζάνια νερό και χρειάστηκε ένα κουταλάκι του γλυκού παραπάνω νισεστές. Δείτε το καθώς θα πήζει πως θα σας φανεί, ανάλογα και με το μέλι που θα επιλέξετε. Εγώ έβαλα μέλι καστανιάς μαζί με λίγο ερείκης. Έγινε υπέροχη. Αν σας βγει πολύ πηχτή την πρώτη φορά, επειδή θα την ξαναφτιάξετε βάζετε 2 φλιτζάνια νερό. Θα το δείτε . Δοκιμάστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γλυκάκι.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΕΥΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ και τη διάβασα στο βιβλίο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΕΥΣΗΣ «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΟΙ ΣΕΦ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ» , 8. Τα νηστήσιμα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί και να διαλυθεί. Το ανακατεύουμε. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε το νισεστέ, διαλυμένο στο νερό, και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για να μην δημιουργηθούν πήγματα. Όταν πήξει και γίνει κρέμα, το αποσύρουμε και το σερβίρουμε σε ποτήρια με πόδι ή σε μπολάκια. Την αφήνουμε να κρυώσει (τρώγεται και χλιαρή) και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα, καρύδια και σουσάμι.

Krema-meliou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: