Μόλις είχα αγοράσει από το περίπτερο το περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι και είδα μια εύκολη συνταγή του Φώτη Χρυσανθίδη με στραγγιστό γιαούρτι. Εγώ είχα στο ψυγείο, όπως πάντα, στραγγιστό από τη Φάρμα Νότας και το ετοίμασα σε 5 λεπτά.

Αφήστε το γιαούρτι να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου και κρυώστε ελαφρά το ζελέ πριν το ενσωματώσετε με το γιαούρτι γιατί θα σας κρυσταλλώσει και θα φαίνεται όπως σε έμενα που η διαφορά θερμοκρασίας είχε σαν αποτέλεσμα τμήμα από το ζελέ να παγώσει άμεσα. Είναι υπέροχο, απολαμβάνουμε γιαούρτι  και έχουμε και ένα υπέροχο επιδόρπιο. Φυσικά, γίνεται με ότι ζελέ θέλετε και ότι γλυκό του κουταλιού σας αρέσει.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Krema-giaoyrtiou-zele-kerasi-2

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με το ζελέ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μισό χυμό κεράσι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σκόνη του ζελέ και ανακατεύουμε να λιώσει καλά και αυτή.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό κεράσι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2

Ενσωματώνουμε το γιαούρτι

Αφήνουμε το γιαούρτι αρκετή ώρα εκτός ψυγείου για να μην είναι παγωμένο και έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με το ζελέ. Αφήσαμε το ζελέ να κρυώσει ώστε τώρα που θα ενσωματώσουμε με το γιαούρτι να μην κρυσταλλώνει και φαίνεται άσχημα.

Ενσωματώνουμε λοιπόν και το γιαούρτι στο μείγμα που έχουμε στο μπολ.

Μεταφέρουμε σε φόρμες

Ντύνουμε φόρμες αντικολλητικές ατομικές με μεμβράνη τροφίμων, για να ξεφορμάρουμε εύκολα μετά, και εκεί ρίχνουμε το μείγμα μας (σκεπάζουμε με τη μεμβράνη).

Krema-giaoyrtiou-zele-kerasi-3

3

Ψυγείο και σερβίρισμα

Αφήνουμε στο ψυγείο 5-6 ώρες τουλάχιστον για να σταθεροποιηθεί το γλυκάκι μας.

Ξεφορμάρουμε (αφαιρώντας εύκολα τη μεμβράνη ή βυθίζοντας σε ζεστό νερό τη φόρμα) και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: