Το λικέρ που έβγαζε η μαμά μου σε όλες τις γιορτές στις κυρίες… Μεγάλωσα αρκετά και το δοκίμασα και εγώ και είδα ότι πρόκειται για κάτι δυνατό σε αλκοόλ , γλυκό και απίστευτα αρωματικό.

Τελικά της ζήτησα τη συνταγή για να τη μοιραστώ μαζί σας και είδα ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να ετοιμάσεις ένα σπιτικό λικέρ και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά χρόνο και ζέστη. Αν το φτιάξετε καλοκαίρι ( και ίσως τότε έχετε άλλο φρούτο) βάλτε το στον ήλιο.  Διατηρείται πολύ καιρό και αν βάλετε και ένα κονιάκ καλής ποιότητας γίνεται ακόμα καλύτερο.  Μην ξεχνάτε να το ανακατεύετε συχνά. Τώρα τα μανταρίνια είναι στην εποχή τους οπότε είναι ευκαιρία να το ετοιμάσετε.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Licquer-mantarini-mamas-5

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζω το λικέρ

Πλένω τα μανταρίνια εξωτερικά και ψιλοκόβω τις φλούδες ώστε να χωράνε εύκολα στο βάζο.

Συγκεντρώνω  όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετώ όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι.

Ανακατεύω τα υλικά καλά .

Κλείνω καλά το καπάκι .

Licquer-mantarini-mamas-6

Αφήνω δίπλα σε ζεστό μέρος για παράδειγμα σε ένα καλοριφέρ , σε ένα τζάκι ή μια σόμπα.

Αφήνω για 40 μέρες.

Το κουνάω ανά 2-3 μέρες για να ανακατεύονται τα υλικά.

Φιλτράρω μετά από 40 μέρες και διατηρώ σε μπουκάλια το λικέρ μου.

Licquer-mantarini-mamas-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: