Μαρμελάδα ροδάκινο με φράουλα και με λουΐζα
Μια τόσο αρωματική μαρμελάδα, αυτή τη λουΐζα τη λατρεύω γιατί κάνει θαύματα! Εμείς όλοι στην οικογένεια την αγαπήσαμε και την ετοιμάζω συχνά.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα |
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 3 ώρες περίπου. Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με προσοχή . |
|
2 |
Αλέθουμε τα φρούτα |
Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα φρούτα ( όσο θέλουμε) αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει , περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού . Τραβάμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ματσάκι με τη λουΐζα για να αρωματίσει την μαρμελάδα . Την αφήνουμε 10 λεπτά. Την αφαιρούμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω . |