Oπως θα δείτε και από τα υλικά, αλλά και από τη διαδικασία, πρόκειται για ένα απλούστατο μπισκοτάκι… Πανευκολάκι! Για τους λάτρεις του φυστικοβούτυρου είναι το απόλυτο μπισκότο. Για κάποιους, σαν εμένα, που δεν τους πολυαρέσει κιόλας, είναι μια έκπληξη! Αν δεν έχετε crunchy φυστικοβούτυρο δε χάλασε και ο κόσμος, ούτε αν δεν έχετε αλατισμένο βούτυρο… Ρίξτε δυο τρία αλατισμένα φιστίκια από πάνω και ψήστε τα ίσως λίγο παραπάνω. Δοκιμάστε τα γιατί αφήσανε εντυπώσεις….
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της Joanna Farrow και τη βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» στο «200 easy cakes and bakes».

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι.

 

2

Πλάθουμε τη ζύμη

Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την πλάθουμε και το κέντρο της ρίχνουμε λίγα φιστίκια . Τελειώνουμε όλη την ποσότητα και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Mpiskota-tragana-me-fistikovoutiro-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: