Μοναδικά μπισκοτάκια! Είναι αυτό που λέμε, λιώνουν στο στόμα… Εγώ πάντα κάνω τη μη νηστήσιμη εκδοχή τους , δηλαδή αντί για μαργαρίνη χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδας. Επίσης, για να αυξήσω τη διατροφική τους αξία, μειώνω κατά 50 γραμμάρια το αλεύρι και προσθέτω 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο αμύγδαλο (χωρίς τη φλούδα), όσο πιο ψιλοκομμένο μπορώ . Αν τα βάλετε στο ψυγείο λίγη ώρα θα τα πλάσετε πιο εύκολα. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, προσοχή όμως είναι εθιστικά!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΔΑΡΗ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΜΟΝΤΖΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό «Γλυκές Ιστορίες», τεύχος 38.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το λάδι και την άχνη για 3 λεπτά.  Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τα υλικά. Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Mpiskota-trifta-me-tachini-nistisima-2 Mpiskota-trifta-me-tachini-nistisima-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: