Μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Εδώ δοκίμασα δύο συνταγές μία του Στέλιου Παρλιάρου και η δεύτερη του Άκη Πετρετζίκη , σας τις συστήνω και τις δύο να τις δοκιμάσετε και εσείς για τις γιορτές, αλλά και όχι μόνο… Αλλάζοντας το χρώμα στα μπαστουνάκια τα ετοιμάζετε και για ένα παιδικό πάρτι και φυσικά στη ζύμη γιαουρτιού μπορείτε να δώσετε ότι σχήμα εσείς θέλετε.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε το υλικά στον κάδο

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα Κ τα ζυμώνουμε ίσα να ενωθούν.

Με τα χέρια μας σχηματίζουμε τη ζύμη, τη βάζουμε σε μεμβράνη και μετά στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

2

Πλάθουμε τα μπαστουνάκια

Τη χωρίζουμε στη μέση και τη μισή τη χρωματίζουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πλάθουμε τα μπαστουνάκια με τα χέρια μας και ζητάμε και από τα παιδιά μας να μας βοηθήσουν!

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στους  180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

Mpiskotakia-xristougenniatika-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: