Υπέροχα μπισκοτάκια! Τα λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή! Έρωτας με την πρώτη… μπουκιά! Γίνονται πολύ εύκολα.. Να σας πω πως τα ετοιμάζω εγώ … Στο μπολ που θα ανακατέψετε το αλεύρι θα ρίξετε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά, δηλαδή αλεύρι, σόδα, αλάτι, βρόμη, σοκολάτα ψιλοκομμένη (βάλτε και λιγότερη αν θέλετε), καρύδια και τα ανακατεύετε όλα μαζί με τη βοήθεια ενός σύρματος, οπότε επιτυγχάνεται και το κοσκίνισμα έτσι… Στο μίξερ τα υπόλοιπα με τη μία , αλλά καλό ανακάτεμα, όχι βιασύνες εδώ.. Εγώ ζάχαρη βάζω ..ανάποδα τις αναλογίες, δηλαδή βάζω περισσότερο λευκή κρυσταλλική και λιγότερο τη μαύρη (130 ζάχαρη λευκή και 70 μαύρη), γιατί μας αρέσουν να είναι τραγανά ( με την σκούρα καστανή γίνονται πιο μαλακά). Μετά ανακατεύετε στα υγρά τα στερεά και εδώ θέλει λίγο ανακάτεμα. Το μίγμα το αφήνετε λίγο ώρα στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο, για να μην απλώσουν πολύ, εδώ όσο περισσότερο παγώσει τόσο καλύτερα. Τώρα, στο ψήσιμο ίσως χρειαστούν λίγο παραπάνω γιατί γίνονται τρία ταψάκια του φούρνου και θα πρέπει να τα αλλάζετε θέση ( πάνω – κάτω) για να ψήνονται ομοιόμορφα. Ελπίζω να τα ερωτευτείτε και εσείς…
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.

Mpiskotakia-bromis-tragana-me-sokolata-kai-karidia-3

2

Βάζουμε τα υλικά στο μίξερ

Τεμαχίζουμε το μαλακό βούτυρο και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, το νερό και τη βρόμη. Σταματάμε το χτύπημα  όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ την κουβερτούρα και τα καρύδια

3

Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Mpiskotakia-bromis-tragana-me-sokolata-kai-karidia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: