Είχα ακόμα στο ντουλάπι μου λιαστές  ντομάτες στο σακουλάκι από τη Σίφνο. Ήταν και αρκετά τα ρεβίθια που είχα βράσει για μια άλλη συνταγή οπότε προέκυψε ένα υπέροχο φαγάκι με το μοναδικό άρωμα που δίνει του θρούμπι το οποίο νομίζω ταίριαξε απόλυτα με τις λιαστές

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Rebuthia-liastes-feta-throubi-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβίθια

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε νερό που βράζει για τουλάχιστον μία ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε  600 γραμμάρια από τα ρεβίθια που βράσαμε, αλλά  και μία κούπα από το νερό που έβρασαν, στην άκρη.

2

Προετοιμάζουμε τα υλικά μας

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες (από σακουλάκι ), αλέθουμε τη φρέσκια ντομάτα στο μούλτι.

Rebuthia-liastes-feta-throubi-6

3

Ετοιμάζουμε το φαγητό

Σε μια απλωτή κατσαρόλα ( ή τηγάνι) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 με 2 λεπτά.  Προσθέτουμε στη συνέχεια τις αποξηραμένες ντομάτες και τη φρέσκια ντομάτα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας . Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το νερό που έχουμε στην άκρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση τα υλικά μας.

4

Ψήνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ ή αν η κατσαρόλα μας που χρησιμοποιήσαμε πριν μπαίνει στο φούρνο το αφήνουμε σε αυτή. Τρίβουμε τη φέτα από πάνω και ρίχνουμε και όσο θρούμπι και μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο από πάνω.

Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά περίπου.

Rebuthia-liastes-feta-throubi-7

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: