Είχα καιρό να φτιάξω κάτι με συκωταριά και ήθελα να ξεφύγω από την κλασική μαγειρίτσα. Σκέφτηκα να επιλέξω το ψήσιμο στο φούρνο που είναι εύκολο και τα εσπεριδοειδή είναι μια γεύση που αγαπώ. Να σας πω την αλήθεια το άφησα στο ψυγείο γιατί έψηνα ήδη τι αρνάκι στο φούρνο αλλά τελικά νομίζω καλά έκανα…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Sukwtaria-fourno-portokali-lemoni-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά

Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το χυμό από τα μανταρίνια, του λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Πλένουμε τη συκωταριά που έχουμε ήδη κόψει σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε στο ταψί μας.

Ρίχνουμε τα υγρά μας στην συκωταριά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας.

Sukwtaria-fourno-portokali-lemoni-2

3

Αφήνουμε στο ψυγείο

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ταψί μας και αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.

4

Ψήνουμε

Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το ταψί μας και ψήνουμε το φαγητό  μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Sukwtaria-fourno-portokali-lemoni-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: