Τηγανίτες με καρότο και σταφίδες
Με αφορμή το κέικ καρότου που νομίζω όλοι αγαπάμε και μιας και ήταν Κυριακή και θέλαμε κάτι για πρωινό ετοίμασα αυτές τις υπέροχες τηγανίτες. Τις σέρβιρα με ένα υπέροχο θυμαρίσιο μέλι και φρέσκα φρούτα. Ελπίζω να σας αρέσουν και εσάς.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τη ζύμη |
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά πολύ καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. |
|
2 |
Τηγανίζουμε τα pancakes |
Σε αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε περίπου μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα για κάθε pancake. Μόλις βγάλει λίγες φουσκάλες γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε το pancake να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα. |