Τα δοκίμασε η δασκάλα μας των ιταλικών και ξετρελάθηκε… Της ετοίμασα μια ακόμα δόση για να τα απολαύσει το κορίτσι της που αγαπώ πολύ.

Τα χαρήκαμε και εμείς πολύ και νομίζω θα τα ετοιμάσετε και εσείς και θα σας αρέσουν, Με ένα φύλλο σφολιάτας θα κάνετε 9 κομμάτια αν θέλετε διπλασιάστε τη δόση.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις τσουκνίδες

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις τσουκνίδες (φορώντας γάντια). Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Τις αφήνουμε 15-30 λεπτά και έπειτα τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Tsouknidopitalia-me-traxana-2

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.

Προσθέτουμε τις τσουκνίδες, τη γραβιέρα, το πιπέρι, τον γλυκό τραχανά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

3

Ετοιμάζουμε το φύλλο σφολιάτας

Κόβουμε το φύλλο σε 9 κομμάτια και τοποθετούμε αυτά τα κομμάτια σε ατομικές αντικολλητικές φόρμες.

Γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε από πάνω κασέρι ώστε να καλυφθεί όλη η γέμιση.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.

Tsouknidopitalia-me-traxana-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: