Συνήθως αγοράζω μεγάλο ψάρι τόνος και το κάνω στη λαδόκολλα. Αλλά το έχω φτιάξει αρκετές φορές και πλέον ο γιος μου αρχίζει την γκρίνια όταν ακούει για τόνο… Για να γλιτώσω τη μεσημεριανή γκρίνια μετά το σχολείο που από την κούραση καταλαβαίνετε τι γίνεται αποφάσισα να προσαρμόσω τη συνταγή … τόνος μεν αλλά κάπως αλλιώς !

Δείτε τη συνταγή και εσείς και ίσως να αρέσει και στα δικά σας πιτσιρίκια… μικρά και μεγάλα …

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Καθαρίζουμε τα ψάρια μας

Τα πλένουμε σχολαστικά και αν θέλουμε αφαιρούμε και τα κεφάλια τους αν δεν θέλουμε φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

2

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας

Κόβουμε τις πατάτες (σε σχετικά μικρό μέγεθος για να βράσουν) , τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

Πλένουμε και τα ντοματίνια μας αλλά και τη ρίγανη.

Tonakia-sto-fourno-me-kremmudia-ntomatinia-kai-freskia-rigani-2

3

Τοποθετούμε στο πυρέξ

Τοποθετούμε στο πυρέξ (ή ότι άλλο σκεύος έχουμε) τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα ντοματίνια. Από πάνω τοποθετούμε τα τονάκια μας.

Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε και τη φρέσκια ρίγανη ομοιόμορφα. Ρίχνουμε και το λαδάκι μας.

 

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Tonakia-sto-fourno-me-kremmudia-ntomatinia-kai-freskia-rigani-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: