Μετά από τόσους και τόσους χαλβάδες που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας επιτέλους κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είστε φίλοι των γλυκών με ζύμη τάρτας, αλλά τυχαίνει να αγαπάτε και τη γλύκα του χαλβά , αυτό είναι το γλυκό σας. Τη ζύμη την έψησα λίγο παραπάνω , περίπου 25 λεπτά, θα δείτε κιόλας ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα ώστε να έχει μαλακώσει πολύ
Κέικ σοκολάτας υγρό με πουρέ κάστανο
Από τα ωραιότερα και πιο συγκλονιστικά σοκολατένια γλυκά με πλούσια γεύση κάστανου! Είναι εύκολο , γίνεται λίγο… δυστυχώς ( να το έχετε αυτό στο νου αν περιμένετε πολύ κόσμο, για 6 άτομα νομίζω είναι … ανάλογα τις μερίδες βέβαια..). Εγώ έβαλα σοκολάτα με 65% κακάο και έβαλα και 2 κουτα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ μαρμπρέ με χρώμα
Η σκέψη να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, της Πόπης Χρυσανθίδου που βρήκα στις Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 32, ήταν για να γίνει μια δοκιμή πριν την ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου. Το υπέροχο και άκρως εντυπωσιακό αυτό γλυκό το απολαύσαμε εμείς και άλλοι … βέβαια ο γιος μου άλλα μου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά
Διαβάστε περισσότερα