ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: βούτυρο αγελάδας λιωμένο + λίγο για τη φόρμα
Τάρτα βρώμης με φρέσκα ροδάκινα
Τις φέτες από τα ροδάκινα φροντίστε να τις κόψετε όσο γίνετε πιο λεπτές. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μια ταρτιέρα με μικρότερη , λίγο, διάμετρο , για να έχει περισσότερο υλικό βάσης από κάτω και να μη νοτίσει εύκολα, όπως έκανε σε εμένα, που έκοψα και αρκετά χοντρές τις φέτες τα ρ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό πορτοκαλιών
Τη συνταγή τη βρήκα στις περσινές Γλυκές Αλχημείες και είναι σε μία διαφήμιση για ένα αλεύρι. Τη δοκίμασα και έχω να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμη , πορτοκαλένια και ζουμερή! Αν τη δοκιμάσετε σας υπόσχομαι ότι θα σας μείνει αξέχαστη, μην παραλείψετε να τη φτιάξετε και άλλη στιγμή του χ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από φιστίκι Αιγίνης και φρουί γλασέ
Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σα ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί σοκολατένιο με τσάι βουνού και μέλι
Ίσως να έχετε διαβάσει και εσείς, όπως εγώ, ότι το τσάι του βουνού ή τσάι του Ολύμπου ή σιδερίτης (sideritis scardica, της οικογένειας Lamiaceae) θεωρείται ότι έχει, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά. Ο φίλος μου ο Νίκος Σελήνης α ...
Διαβάστε περισσότερα