Τη συνταγή τη βρήκα στις περσινές Γλυκές Αλχημείες και είναι σε μία διαφήμιση για ένα αλεύρι. Τη δοκίμασα και έχω να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμη , πορτοκαλένια και ζουμερή!

Αν τη δοκιμάσετε σας υπόσχομαι ότι θα σας μείνει αξέχαστη, μην παραλείψετε να τη φτιάξετε και άλλη στιγμή του χρόνου σαν απλό κέικ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Πλένουμε τα πορτοκάλια

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν αφαιρούμε κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κρατάμε 260γρ πολτό πορτοκαλιών.

2

Ανακατεύουμε τον πολτό των πορτοκαλιών

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό των πορτοκαλιών με το λιωμένο βούτυρο. Στο μίξερ αφρατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μετά το προηγούμενο μείγμα μέσα σε αυτό και τέλος σταδιακά το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. και σκορπίζουμε το φιλέ αμυγδάλου από πάνω.

3

Ψήνουμε το μέιγμα

Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στους 180 βαθμούς και τη βγάζουμε όταν είναι έτοιμη (αφού πρώτα τη δοκιμάσουμε αν ψήθηκε με το μαχαίρι στο κέντρο) .

Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: