Τις φέτες από τα ροδάκινα φροντίστε να τις κόψετε όσο γίνετε πιο λεπτές. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μια ταρτιέρα με μικρότερη , λίγο, διάμετρο , για να έχει περισσότερο υλικό βάσης από κάτω και να μη νοτίσει εύκολα, όπως έκανε σε εμένα, που έκοψα και αρκετά χοντρές τις φέτες τα ροδάκινα. Ίσως χρειαστεί λίγο ψήσιμο παραπάνω. Δεν είναι γλυκιά πολύ και γι αυτό το λόγο είναι ότι πρέπει για το πρωινό.  Η συνταγή είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ  ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ  και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 4.

Διαδικασία
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη το μέλι και το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170- 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκατοστά και αδειάζουμε μέσα σε αυτή το μείγμα πιέζοντάς το προς τα κάτω έτσι ώστε να γίνει μια συμπαγής, ενιαία βάση. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια (σε κυκλική διάταξη) τις φέτες από τα ροδάκινα και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά.

Tarta-bromis-me-freska-rodakina-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: