Εκτός του ότι αποτελεί μια φανουρόπιτα για τάξιμο… είναι και μια ωραία συνταγή για ανακύκλωση του ψωμιού, που πολύ συχνά περισσεύει και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Βάλτε καλύτερα αν έχετε ψωμί λευκό γιατί εγώ έβαλα σίκαλης και ολικής άλεσης και μου βγήκε λίγο σφιχτή. Τώρα αν, την ετο ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: καρύδι ψιλοκομμένο
Μηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΜελαχροινή
Το γλυκό οφείλει το όνομά του στο σκούρο όνομα που παίρνει από το πετιμέζι. Είναι υπέροχο και γεμάτο αρώματα! Εγώ αντί για μπράντι προτίμησα το λικέρ πορτοκάλι της μαμάς μου, για έξτρα άρωμα. Έβαλα και ξύσμα από ένα περγαμόντο που έτυχε να έχω. Την έψησα, στο δικό μου φούρνο, λίγο παρα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ τούρτα καρότο με κρέμα τυριού γεμιστό με μαρμελάδα
Να σας πω, εγώ χρησιμοποίησα δύο ταψάκια των 20 εκατοστών διάμετρο, γιατί είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου και σκέφτηκα πως είναι ότι πρέπει αυτό το νόστιμο και συνάμα θρεπτικό κεκάκι, με την υπέροχη βουτυρόκρεμα τυριού από πάνω, να εκτελέσει τα χρέη της καθιερωμένης τούρτας γενεθλίων ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα τραγανά με βρώμη και ξηρούς καρπούς
Mια συγκλονιστική συνταγή της Εβίτας Παπαχαραλάμπους που βρήκα στο βιβλίο της Delicious Cookies των εκδόσεων annieblana. Πρόκειται πραγματικά για απίστευτα μπισκοτάκια! Από τότε που ξεκίνησα να τα φτιάχνω δεν έχω σταματήσει… Νομίζω πως μόνο η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα πρέπει να τα έ ...
Διαβάστε περισσότερα