Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό.  Άλλαξα τα σχέδιά μου και έτσι πήρα μια φόρμα για τάρτα και έτοιμη η τάρτα! Είναι υπέροχη!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάξτε τη ζύµη

Σε ένα μεγάλο µπολ κοσκινίστε το αλεύρι µαζί µε το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο σε κύβους και ζυµώστε τα µε τα δάχτυλά σας, µέχρι να σχηματιστούν χοντρά τρίµµατα. Προσθέστε και το γιαούρτι και ξαναζυµώστε, πλάθοντας τη ζύµη σε µια µπάλα. Τυλίξτε τη µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε τη για 30΄ στο ψυγείο.

2

Φτιάξτε τη γέµιση

Στο µεταξύ, βάλτε σε µια µέτρια κατσαρόλα τα µήλα, αφού πρώτα τα έχετε τρίψει στον τρίφτη. Προσθέστε το χυµό λεµονιού και τη ζάχαρη. Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα, µέχρι να γίνουν σαν µαρµελάδα. Μόλις είναι έτοιµα, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τα ψιλοτριμμένα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε προκειμένου να ομογενοποιηθεί το µείγµα.

3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C

Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη µεµβράνη και χωρίστε τη σε περίπου 2 μέρη. Το πρώτο μέρος φροντίστε να είναι μεγαλύτερο δηλαδή να είναι τα ¾ της συνολικής ζύμη και το υπόλοιπο ¼ κρατήστε το για να σκεπάσετε τη γέμιση. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια τάρτα 22-24 εκ και απλώστε σε αυτή το πρώτο μέρος της ζύμης (τα ¾) . Μετά βάζετε τη ζύμη και τέλος τρίβετε το υπόλοιπο μέρος της ζύμης πάνω από τη γέμιση.

Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της τάρτας

Όταν ψηθεί, βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει λίγο και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Milopita-me-zimi-giaourtiou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: