Είναι πολύ ιδιαίτερος σε γεύση. Εγώ εκτός από σταφίδες έβαλα και κράνμπερις όχι όμως περισσότερα σε βάρος από αυτό που λέει η συνταγή. Πρόσθεσα και ξύσμα από τα βιολογικά πορτοκάλια που είχα και χυμό έβαλα λίγο λιγότερο αλλά φυσικά συμπλήρωσα όσο λέει η συνταγή με νερό. Την υπομονή να ανακατεύω μισή ώρα δεν την είχα, να πω την αλήθεια… γι αυτό ανέβασα λιγάκι τη θερμοκρασία για να τελειώνω….. Είναι ξεχωριστός!

Η αρχική συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 20.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι και το σιμιγδάλι και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο μισό της εστίας). Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και μόλις ψηθεί καλά το σιμιγδάλι του προσθέτουμε το ζεστό χυμό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας και τις σταφίδες, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει το μείγμα σαν σφιχτή κρέμα.

2

Λαδώνουμε μια φόρμα για χαλβά

Λαδώνουμε μια φόρμα για χαλβά ή άλλη της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με σουσάμι και τη γεμίζουμε με χαλβά. Τον αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για 3-4 ώρες και τον ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Xalvas-me-stafides-cranberries-kai-tachini-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: