Έψαχνα να βρω ένα τρόπο να φτιάξω μια φασολάδα να μην έχει ντομάτα και ταυτόχρονα ήθελα να χρησιμοποιήσω και τη σελινόριζα γιατί είναι τόσο χρήσιμη στη διατροφή μας το χειμώνα, αφού μας προστατεύει τόσο έναντι των λοιμώξεων του χειμώνα.

Τελικά βρέθηκε ο συνδετικός κρίκος για όλα αυτά που έρχεται από το καλοκαίρι και δεν είναι άλλο από το ούζο!

Δείτε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συνταγή που ταΐζει αρκετό κόσμο…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Fasolada-ouzath-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα φασόλια

 

Μουλιάζουμε τα φασόλια 12 ώρες σε κρύο νερό μαζί με λίγο αλάτι.

Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά.

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα μας μαζί με τα φασόλια. Ξαφρίζουμε μόλις αρχίσει ο βρασμός και σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 45 λεπτά.

 

2

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά στο ελαιόλαδο ίσα να μαραθούν .  Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το ούζο για 2 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και το γλυκάνισο.

Fasolada-ouzath-2

3

Ολοκληρώνουμε τη σούπα μας

Στην κατσαρόλα όπου βράζουν τα φασόλια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά από το τηγάνι.

Προσθέτουμε το σέλινο και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε για άλλα 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τα φύλλα από τα φινόκιο για έξτρα άρωμα (αν θέλετε) .

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: